Kolikbehandling

Refleksologi/ Hela kroppens Zonterapi har visat sig vara en säker behandlingsform för babyn med kolikbesvär. Behandlingen är avslappnande och kan lindra babyns besvär vid kolik, såsom förstoppning, magknip och luftbesvär. Erfarenheten har visat att hela 90% av kolikbebisar som fått zonterapi har blivit hjälpta.

Kolikbehandlingen kan påbörjas genast då besvär uppstår. De första behandlingarna ges helst med två dagars mellanrum, eftersom det har visat sig att detta ger den bästa effekten. Oftast behövs det 2 – 6 behandlingar för att koliksymptomen skall avta. Mamman får bl.a. råd och direktiv om kostens betydelse. Babyns kolikbehandling tar ca 30 – 40 minuter/gång, men jag reserverar ändå en timme för att ha tid att i lugn och ro diskutera babyns situation och ifall det blir tid över och ifall mamman vill kan också hon pröva på huvud- eller fotmassage.

Vid kolik lider babyn av magsmärtor; det kniper och ”krampar”, babyn har luftbesvär men kan också ha förstoppning. Kolikbehandlingen ger lindring till dylika besvär. Men också förtidigtfödda, allergibebisar och bebisar som lider av infektioner som avlöser varandra har nytta av kolikbehandling.