Koliikkihoidot

Koliikkivauvan hoidossa vyöhyketerapia on osoittautunut turvalliseksi ja tulokselliseksi hoitomuodoksi. Kokemusten mukaan 90% koliikkivauvoista saa vyöhyketerapiasta apua vaivoihinsa. Muulloin taustalta löytyy usein muita ongelmia.

Koliikkihoito voidaan aloittaa heti kun oireet niin vaativat. Ensimmäiset hoidot pyritään antamaan noin kahden päivän välein, kokemusten mukaan teho on silloin parhaimmillaan. Yleensä vauva tarvitsee 2 – 6 hoitokertaa, jotta oireet helpottavat. Äidille annettavat kotihoito-ohjeet ja mahdollinen ravintoneuvonta saattavat myös rauhoittaa kokonaistilannetta. Vauvan hoito kestää noin 30 – 40 minuuttia, mutta varaan aikaa kumminkin tunnin niin voidaan rauhassa käydä läpi vauvan tilanne ja jos jää aikaa niin äitikin voi halutessaan hetken kokeilla esim. pää-, tai jalkahierontaa.

Monesti vauvat kärsivät erilaisista vatsan väänteistä, saattavat nukkua huonosti, ovat jännittyneitä ja pitävät kovaa ähinää. Näihin ongelmiin koliikkihoidosta saa helpotusta. Myös keskoset, allergiavauvat ja tulehduskierteessä olevat hyötyvät koliikkihoidosta.